Afscheid

Mijn laatste opdracht verliep goed. Ik begon met de moeilijkste designs eerst. Dus hoewel het in het begin van de week wat traag ging terwijl ik de iets uitdagendere blog en home templates in elkaar stak, ging mijn tempo omhoog naar het einde van de week toe. Op de laatste dag maakte ik nog de drie laatste templates af en alles leek klaar te zijn op een uur voor het eind van de dag. Ik was blij dat ik er in geslaagd was om dit af te werken, zodat niemand na mij de volgende week nog moest verder werken op een halfgaar template dat ik last minute nog in elkaar gegooid had of zo. Dat zou wel stom zijn.

Maar toen mijn werk nagekeken werd, bleek dat er nog een template gemaakt moest worden. Eéntje die we uit het oog verloren hadden en waarvoor zelfs nog geen design ontworpen was. Oeps.

Er was niet genoeg tijd meer om zowel de feedback die ik gekregen had op de andere templates toe te passen, en ook een nieuw geïmproviseerd template in elkaar te knutselen. Ik koos er voor om de foutjes van de templates die ik al gemaakt had op te lossen, zodat die zeker in orde waren. Die laatste template kon ik echter niet meer maken in de tijd dat er nog over was. Echt jammer. Nu had mijn stage het mooie slot niet waarop ik gehoopt had.

We stelden wel nog snel vast welke template ik best als basis gebruikte en ik begon er al aan, maar op de algemene structuur en een klein beetje css na kon ik niet meer veel verwerkelijken tegen vijf uur. Spijtig, want het was waarschijnlijk ook niet meer zo veel werk. Een uur of twee max. misschien nog. Als ik niet ergens anders verwacht werd had ik misschien kunnen blijven plakken en had ik het daar ter plekke nog afgewerkt. Maar helaas, mijn stage eindigde dan toch nog halverwege een opdracht.

Ach…

Daaaaag!

Ter afscheid had ik koffiekoeken getrakteerd – niet dat dat heel veel voorstelde want in Mia Interactive trakteren ze koffiekoeken voor elk mogelijk excuus – en ik nam mijn tijd om iedereen aanwezig te bedanken voor hun hulp en begeleiding tijdens mijn stage. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben, want iedereen heeft me daar echt goed geholpen en mijn stage er heel aangenaam gemaakt. Als ik er op terug denk heb ik eigenlijk echt nog veel op mijn stage geleerd. Zo leerde ik over:

 • Met composer werken in Drupal
 • De paragraphs module
 • Twig tweak
 • Drupal’s devel met kint. Al gebruik je beter een goede debugger.
 • npm en gulp binnen themes
 • git stashen
 • email opbouw
 • html conditionals
 • Hoe een blue screen er uit ziet. Oké, misschien is dit niet zo positief.
 • Een beetje git flow
 • !important in css, misschien ook niet zo heel goed dat ik dat hier geleerd heb maar ach. The more you know!
 • Een klein stukje symfony. Niet noemenswaardig veel, maar het was toch interessant genoeg
 • Sass, maar voor echt deze keer
 • BEM, maar ook voor echt deze keer
 • O ja, en alles dat te maken heeft met Hubspot,
 • En daarbij onvermijdelijk ook wat Inbound Marketing is en zo. Ik heb daar nog een certificaat voor gehaald. Wat dat ook waard mag zijn.
 • Geen css in je custom module steken. Anders maak je Dimitri verdrietig.
 • Hoe een vliegtuig werkt. Min of meer dan. Oké, helemaal niet dan.
 • Wat een ‘boulet’ is. Komaan, dat weet iedereen toch?
 • Houten latten wegen heel zwaar en ik heb geen conditie. En ik begrijp niets van schroevendraaiers.
 • Chinees ruikt heel lekker
 • Waar de Meir is
 • Ganzen zijn smeerlappen

Oké, genoeg gezeverd maar ik meen het. Ik heb er toch wel wat opgestoken.

En als de misplaatste grapjes het niet duidelijk maken: De sfeer beviel me er enorm. Iedereen was er vriendelijk en altijd bereid om te helpen zolang je vragen durfde te stellen. Ik voelde me er altijd welkom en heb weinig stress ervaren terwijl ik daar was.

Ik denk dat Mia Interactive een geschikte stageplaats is voor iedereen uit mijn richting. Voor zowel studenten uit het design als uit het development traject. En voor normale sociaal aangepaste mensen maar zelfs ook voor wereldvreemde boomtrollen zoals ik, waarvan ik weet dat er zo veel rondkruipen in IMD. Met de juiste attitude en een doos vol koffiekoeken, kan iedereen die een beetje zijn best doet bij Mia Interactive een verrijkende stage lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *