Mechelen Matcht

project afbeelding terug naar portfolio

Info

Mechelen Matcht is een kleine organisatie in Mechelen dat eenzame mensen wil samenbrengen om samen activiteiten te doen en nieuwe banden te creeëren. Ze willen dit zo goedkoop mogelijk doen zodat iedereen er een deel van kan zijn. Ze waren op zoek naar een goed logo, en kwamen dat zoeken bij onze IMD richting. Hun logo mest hun kernwaarden van groepsgevoel, toegankelijkheid en warmte uitstralen. Dit is wat ik er van het gemaakt. Mijn logo toont het beeld van een hechte groep mensen, uitgebeeld in de initialen van Mechelen Matcht. Ik heb het abstract en simplistisch gelaten. Het is kleurrijk, en maakt speelse golven die passen bij de philosofie van de organisatie. Ik gebruikte warme kleuren die zacht aanvoelen. De m-en blijven leesbaar, en de groep van mensen staat dicht bij elkaar en is verbonden.

Proces

Ik heb veel met dit logo geëxperimenteert. Er waren heel veel mogelijkheden en ik wilde zoveel mogelijk voorstellen uitwerken om ze te kunnen vergelijken. Ik speelde met kleuren, negatieve ruimte en gradients om een perspectief-effect te creëren. In de allerlaatste fase van mijn proces maakte ik een grote beslissing om de alle uiteinden in het logo af te ronden. Dit maakt het logo minder strak en scherp. Het beeld heeft zo minder impact, maar het past beter bij de informele waarden van Mechelen Matcht.

afbeelding van proces afbeelding van proces afbeelding van proces afbeelding van proces afbeelding van proces afbeelding van proces afbeelding van proces afbeelding van proces

Ga terug naar

het portfolio