het roelifant logo

Download

mijn cv

Opleiding

Ik ben bijna klaar om mijn bachelor Interactive Multimedia Design af te ronden aan de Thomas More Hogeschool te Mechelen. In IMD kreeg ik een grondige basis mee voor het design en development van websites en apps. Binnen de richting koos ik voor het development traject, zodat ik een goede kennis heb van zowel de front-end als back-end. Ik leerde er ook over UX en usability, over DevOps en serverbeheer, over teamwork met agile methoden zoals scrum en kanban, en over nog zo veel meer dingen.

Kijk eens naar

mijn eindwerk

Mijn skills

html5 css3 javascript php MySQL illustrator photoshop JQuery laravel Android Studio node.js drupal

Wat ik kan

Applicaties ontwerpen

Ik hou me bezig met het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van digitale oplossingen. Welke vorm die digitale oplossingen aannemen is afhankelijk van het scenario. Ik kan me thuis vinden in alle stappen van het proces. Van brainstorming tot marktonderzoek, wireframing, prototype testing, ontwikkeling, deployment en uiteindelijk de lancering. Maar waar ik het meest in uitmunt is natuurlijk het codeerwerk.

Programmeren

Het was nog niet zo heel lang geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met programmeren. Toch werd het al snel één van mijn beste vaardigheden. Er is iets aan code dat ik goed begrijp. OOP was al de standaard toen ik het begon te leren, dus ik ben niets anders gewend. Tijdens het programmeren heb ik een rustige zen aanpak. Als ik in mijn zone ben is het alleen nog maar ik en de code. Ik werk gefocust en streef er naar om van het idee in mijn hoofd een realiteit te maken zonder onnodige compromissen.

Teamwork

Alleen geraak je nergens. Gelukkig kan ik goed samenwerken in teams, zowel als verantwoordelijke medewerker, als strenge teamleider. Ik kan mijn eigen vermogens goed inschatten en ik communiceer deze met anderen, net zoals ik altijd de skills van mijn medewerkers inschat wanneer er taken verdeeld worden. Zorgen dat iedereen zijn rol heeft in het team is voor mij het belangrijkste. Ik ben ook getraind om met Agile methodes te werken.

Ideeën visualiseren

Een kunstenaar van hart ben ik misschien niet, maar ik heb genoeg design skills om ze te doen tellen. In mijn opleiding maakte ik uitgebreid kennis met het design proces. Ik leerde in verschillende iteraties doelgroep-gerichte logo’s, icons, infographics, interfaces,… ontwikkelen. Ik heb er een grondige kennis van Adobe illustrator van overgehouden. Photoshop kan ik ook wel te baas en ik kan ook animaties ontwikkelen met After Effects. Ik ken ook genoeg van css animaties om een hele webpagina te doen dansen.

Hobby's

Buiten het werk ben ik heel rustig. Het meest opwindende dat ik op een week kan doen is een natuurwandeling. Daarbuiten hou ik me vooral bezig met te fantaseren. Alles waarvoor ik mijn fantasie kan gebruiken, is iets dat ik graag doe. Zo verzin ik bijvoorbeeld veel verhalen.

Ik schrijf dan ook, meestal sciencefiction of fantasy verhalen over buitenaardse wezens, insecten, feeën, robots, vis-mensen, kabouters, superhelden enzovoorts. Liefst van al roer ik alle mogelijke verhaalideeën door elkaar tot het één grote onmogelijke rommel is. Ik wil explosies van verbeelding creëren. Ongelooflijke dingen die zo ver mogelijk van de realiteit verwijderd zijn. Dingen die de lezers overweldigen en achterover blazen. De meeste schrijfsels die ik maak hou ik voor mezelf, maar af en toe teken ik wel dingen uit mijn verhalen.

Meestal zijn dat gewoon schetsen van personages, monsters of verzonnen wezens. Ik heb mijn schetsboek altijd bij me en ik zet me regelmatig neer om te tekenen wanneer ik tijd over heb. Ik ben eerder een krabbelaar dan een kunstenaar. Maar toch zijn mensen vaak wel benieuwd om te zien wat mijn laatste nieuwe krabbels zijn.

Daarbuiten speel ik ook graag spelletjes, zowel bordspelen als videogames, en ik heb ook nog een vreemde fascinatie voor insecten en andere geleedpotigen.

En ja, mijn lievelingskleur is inderdaad bruin.